OnePlus Android 11 Telefonlarda VoLTE, VoWIFI Aktifleştirme [TR]

OnePlus Android 11 Telefonlarda VoLTE, VoWIFI Aktifleştirme [TR]

VoLTE, VoWIFI nedir?

VoLTE(Voice Over LTE), VoWIFI(Voice Over WIFI) açılımına sahip 2 protokoldür. Protokolün amacı, çok eski olan gsm teknolojisinin yeni ve hızlandırılmış teknolojiye entegre etmek. İnternet üzerinden konuşma yapmak. “LTE” dediğimiz “4.5G” dir. “VoLTE” ise “4.5g desteği ile arama” demektir. “VoWIFI” ise “WIFI desteği ile arama” demektir.

OnePlus telefonlarda neden ek işlem yapmak gerekiyor?

OnePlus resmi olarak Türkiye’de resmi olarak satış, tamir ve garanti hizmeti sağlamıyor. “OnePlus Türkiye” adı altında satış yapan distribütör var.. Ve cihazların yazılımlarına müdahele hakları yok. Samsung, Apple, LG gibi firmalar resmen ülkemizde faaliyet gösterdikleri için telefonunuzu kutusundan çıkardığınızda anında kullanıma hazır oluyor. Maalesef OnePlus telefonlarda bazı işlemleri manuel yapılmalı.

Nasıl Yapılır?

Bu çözüm OxygenOS 11 içindir. Eğer Android 10’a sahip cihazınız varsa bu sayfaya gidin: Yeni güncelleme ile arada metot farkları oluşmuştur. Eski yöneteme buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

OnePlus’ta maalesef bu aktifleştirme hizmetini bilgisayara bağlamadan gerçekleştiremiyoruz. Bilgisayara bağlamadan önce ayarlardan USB Hata Ayıklamayı aktifleştirmemiz gerekli. Aktif etmek için bu adımları uygulayalım. Aşağıdaki yolu takip edip. Derleme Numarası tuşuna 10 defa art arda basınız.

Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme Numarası

Bu işlemi yaptıktan sonra şu yolu takip edip USB Hata Ayıklamayı aktifleştirelim.

Ayarlar>Sistem>Geliştirici Seçenekleri>USB Hata Ayıklaması

Şimdi vereceğim programları kuralım. Bu kurulumları tamamladıktan sonra PC’nizi yeniden başlatın. Unutmayın bu işlemler Windows 10’un 2004 sürümünde test edilmiştir. Bu adımdan sonra telefonumuzu bilgisayarımıza kutu içinde gelen kablo ile bağlıyoruz.

Gerekli dosyaları indirmek için bana tıkla.

Ardından az önce indirdiğimiz linkteki OpEngineer.apk‘yı telefonumuza kuralım. APK’yı kurduktan sonra telefonumuz yeniden başlatıyoruz. Telefonumuzun numara çevirme yerine *#801# yazıyoruz. EngineerMode(Full Port) ve Serial aktifleştiriyoruz. Uygulama kapanabilir sorun değil.

Ardından PC’de indirdiğimiz dosyaları kuralım. Ve Minimal ADB And Fastboot uygulamasını çalıştıralım. Ardından açılan konsola “adb devices” yazdıktan sonra telefonumuzda gelen uyarıyı birdaha sorma diyerek kabul edelim. Ardından konsola “adb reboot ftm” komudunu yazıp, enterlayalım. Bu işlemden sonra telefon kapanacak ve çince yazılar çıkacak, doğru yoldayız sakın kabloyu çekmeyin işleme devam edeceğiz.  Biraz bekledikten sonra “adb shell setprop sys.usb.config diag,diag_mdm,qdss,qdss_mdm,serial_cdev,dpl,rmnet,adb” komudunu enterlayalım. Bu adımdan sonra konsolu aşağı indirebilirsiniz ama kapamayın.

Ardından Windows’un arama yerine PDC yazıp yönetici olarak açıyoruz. PDC uygulamasında üste bulunana Devices menüsünden Qualcomm cihazını seçelim. Altta beliren dosyalardan Oversea-Commercial_DS‘a sağ tıklayıp hem SUB0 hem de SUB1 deaktive edin. Programı kapayıp tekrardan yönetici olarak açalım. Üst menüden az önceki gibi cihazımı seçip, alt menüden Telefonica_UK_Commercial‘ı sağ tıklayalım. SetSelectedConfig menüsünden SUB0 ve SUB1 için aktive edelim. Aktive ettikten sonra sağ altta bulunaen büyük Activate butonuna basıyoruz. Ardından PDC uygulamasını kapayıp tekrar açıp Oversea-Commercial_DS‘e tıklıyoruz ve alt taraftan remove tuşuna basıyoruz. Eğer buraya kadar her şey hata vermeden devam ettiyse tekrar “Minimal ADB and Fastboot” konsolunu açalım ve “adb reboot” yazalım. Şimdi telefonumuz normal olarak açılacak, pin kodumuzu ve ekran şifremiz varsa girelim.

Bu işlemden sonra telefonumuza diğer apk’ları kopyalıyalım ve OpLogkit-OLD.apk‘yı kuralım. Ardından numara çevirme kısmına gelip *#800# tuşlayalım. Açılan menüde Function Switch‘e tıklayalım ve orada bulunan VoLTE‘yi aktif edip cancel‘e basalım. VoWIFI‘yi aktif edip OK‘a basalım. Telefon yeniden başlayacak. Açıldıktan sonra önceden indirdiğimiz. OpLogkit-NEW.apk‘yı kuralım. Teknik tüm işlemleri tamamladık geriye sadece ayarlardan aktifleştirmek kaldı.

Ayarlar>Wi-Fi ve Ağ>SIM Kart & ağ>SIM 1 veya 2

Üstteki adımları takip ettikten sonra VoLTE ve Wi-Fi Aranıyor‘u aktifleştirip. Çağrı tercihini Mobil ağ üzeriden arama olarak değiştiriyoruz.

İşlemlerimiz bitti güvenliğiniz açısından makale başında ayarladan açtığımız USB hata ayıklamayı kapatalım.

Makalemiz tamamlandı. Telefonu yeniden başlattıktan sonra başarılı bir şekilde VoLTE ve VoWiFi bağlantısı almış olmalısınız.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.